Archeologische ondersteuning.

Naast het schrijven van teksten en verhalen ben ik via Artefiction Archeologie inzetbaar als ervaren projectarcheoloog op proefsleuvenonderzoeken of opgravingen. Ik ondersteun uw team in het veld met alle voorkomende werkzaamheden. Ik ben geregistreerd in het Actorregister Archeologie en bekend met KNA en BRL.

 

Het belangrijkste deel van mijn twaalf jaar ervaring heb ik opgedaan in het rivierengebied, maar ook dekzand, veen en het kustgebied zijn voor mij bekend terrein. Daarnaast heb ik grote affiniteit met digitale registratie in het veld: GPS en RTS (Leica), ArcheoLINK en MapInfo. Desgewenst ben ik altijd bereid om andere systemen aan te leren. Voor een beknopt  CV verwijs ik u naar mijn pagina op LinkedIn (logo rechtsboven). Een uitgebreid CV is beschikbaar op aanvraag.

Kunt u voor uw project een ervaren, enthousiaste veldarcheoloog gebruiken die snel en nauwkeurig werkt? Neem dan contact op via email of het contactformulier!

Objecttekeningen.

Met technische inktpen maak ik objecttekeningen van fijne kwaliteit. Van fibulae tot houten kadepalen, alles kan tot in het kleinste detail in zwart-wit worden weergegeven. Hiervoor gebruik ik een lijn- en stippeltechniek. Op een foto, hoe professioneel ook, kunnen belangrijke details wegvallen, zeker bij objecten met veel reliëf. Een tekening laat alle gewenste details helder en duidelijk zien.

De tekeningen kunnen als vectorbestand worden aangeleverd (Adobe Illustrator) of als hoogwaardige scan. Een vectorbestand zal scherper af te drukken zijn, maar vanwege technische beperkingen ook minder gedetailleerd. Onderstaande voorbeelden zijn gemaakt met inktpen op kalkpapier.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom